Erőltetetten erőszakosan feltelepülő programok

2018.02.09 21:50

Az amerikai céget sokan bírálták már a Windows 10 operációs rendszer túlzottan erőszakos ajánlgatása miatt a felhasználóknak. Ez azonban a végéhez érkezett! A Get Windows 10 applikációt tartják az egyik leg szükségetelenebb alkalmazásnak. Az alkalmazás a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül töltögette le az új rendszer telepítéséhez szükséges fájlokat, így pedig értékes tárhelyet foglalva el a gépeken.

A Microsoft nemrég jelentette be, hogy véget vet a gyakorlatnak és innentől kezdve a fejlesztéshez szükséges adatok csak és kizárólag akkor kerülnek letöltésre, ha a felhasználó ebbe beleegyezett. Ezt egyébként a redmondi cég, a német fogyasztóvédelem nyomására lépte meg.

 Az automatikus telepítések miatt nem egyszer kártérítésre is kötelezték a céget. A telepítések után lelassult számítógépeket már a napi munkavégzésre sem lehetett számtalanszor használni, és nagyban akadályozták a munkát. Mostantól viszont ennek vége lett. Erról még pontos információkat nem adott a szoftver előállító cég; hogy csak amerikában vagy a németeknél, esetleg minden országban bevezetik-e ezt a válltozást.